Här kommer en nyttigare version av äppelkaka men ack så god. Det går snabbt att slänga ihop den också. Perfekta efterrätten som ändå är inte så onyttig
Foto. Johannes Wätterbäck. Förra året provade vi att göra egen salsa, tacosås. Resultatet blev bättre än vad vi hade kunnat ana och den köpta salsan bleknade vid bara tanken
Idag är det fettisdagen, men redan i lördags åt vi dessa gosa semlor som min mamma bakat. De är ett viktväktarrecept, och bara hälften så onyttiga som vanliga semlor
Receptet är från viktväktarna, men omgjort lite. God morgon på er. 1. a december idag, kan ni fatta. Här har det stormat hela natten, men jag tror det börjar lugna ner sig nu liiite i alla fall
I kombination med Viktväktarna funkar det strålande. Hej på er alla trogna läsare. Förstår om ni tycker jag är tråkig men det blir tyvärr inte så mycket recept just nu
Det som jag älskar med ViktVäktarna är att jag kan äta allt – bara i måttliga mängder. Och något jag inte vill ge upp är något som är så gott som saffranskladdkaka på julen
Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. Barnen älskar den också då pajskalet blir som bröd, som påminner om scones
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter