Skillnaden är att maten räcker till så många fler när man lagar den i långpanna. Precis lika bra som det är att baka i långpanna är det att laga mat i långpanna
6 Avokadokräm 1 avokado 2 msk färskost eller yoghurt 2 tsk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1/4 gurka 12 bitar fröknäcke (se länk under steg 2) 100 g rökt eller gravad lax klippt krasse eller ärtskott till garnering Lägg till i inköpslistan
Denna stek serverade jag i skivor tillsammans med hasselbackspotatis, hongungsrostad palsternacka, svartvinbärsgelé, rödlök/sugarsnap/paprika/tomatsallad och rödvinsskyn
Skiva tomater och lägg över hela fyllningen och till sist rätt så mycket ost. salladsblad, gurka, tomat, fetaost, rödlök - rör ner lite olivolja samt krydda med citronpeppar och italiensk salladskrydda
Toppa salladen med de bakade tomaterna och servera till den gratinerade laxen och potatisen. Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Jag lagar oftast enkel mat som ska passa hela familjen, både till vardag och helg. Imponerad av hur många duktiga amatörkockar det finns och hur alla vågar ställa upp trots blandad talang