Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kanel, nejlika, ingefära och bikarbonat
Inte så krångligt som det verkar och riktigt goda är dom också. ÄppeltarteletterMördeg2,5 dl vetemjöl3 msk socker0,5 tsk bakpulver100 g smör1 litet äggSmuldeg50 g kallt smör0,5 dl socker1 dl havregryn0,5 dl vetemjölÄppelkompott2 äppel, skalade, urkärnade och skurna i bitar3 msk sockerLite mald kanel2 msk vattenBlanda alla ingredienserna till mördegen snabbt i en matberedare
Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
Själv så bakade jag bullar och gjorde semlor redan i lördags. I stället för stora semlor bakade jag små semlor och fyllde dem med tre olika sorters fyllningar, semlefyllning, nutella och vaniljkräm
Min svärmor bjöd på en väldigt god toscakaka med kokos när vi hälsade på i Stockholm sist. Dumt nog åkte jag därifrån utan receptet och därför letade jag runt på nätet efter något som liknade hennes, dock utan framgång
Choklad med lägre kakaohalt ger en sötare anrättning. Jag tillsatte istället lite mera vaniljsocker och 2 msk strösocker, för jag ville ha lite mindre syrlig smak