Ställ dem glest på en bakpapperklädd plåt och platta till dem försiktigt. Mmm, knastriga och mjuksega. Här är ett kakrecept som består av mycket fröer, nötter och gryn
Instruktioner. Häll mjölken i bunke och smula ner jästen. Rör sedan ner socker, stött kardemumma, salt och mjöl i bunken och sätt igång köksmaskinen med degkrok
Inspirerad av den goda mandelpajen på Ellens café bakade jag en egen. Jag tycker att det är gott med mandel men ibland vill jag ha valnötter eller pecannötter i
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Det är inte oftasom jag springer på ochdessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter somkesooch massa fröer
Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta. Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Till nyår bakade vi de goda frökexen, inte alls krångligt och de blev både fina ochgoda. Fröiga kexDessa fröiga goda kex hittade jag recept på i "Under valnötsträdet" av Anna & Fanny Bergenström
Gör kexen själv så blir de både godareoch nyttigare. Tillsätt rosmarin, olivoljaoch salt. Rör därefter i rågmjöl och havregryn tills det är en kladdig deg
Jag har bakatgodaste kexen, de är helt klart de godaste jag ätit o framför allt bakat. Blanda samtliga ingredienser, kavla sedan ut detta emellan två bakplåtspapper
Jag testade att baka smörgåskex i går kväll och de blev jätte goda. Med smör och en skiva ost eller varför inte till ostbrickanoch det där glaset med rött
En liten extra twist på den klassiska rabarberpajen, med ett krämigt täcke av maräng på toppen. Dela smöret i små tärningar för att lättare blanda ihop allt
Här får ni ett mycket gott recept. Den passar mycket bra till påsken då den är gul och fin. Dekorera gärna med marsipankycklingar om ni har, annars duger rostad flagad mandel väl
Lägg upp kakan på ett sockratbakplåtspapper. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Tårtbotten. Vispa ägg ochsocker pösigt, mal mandeln, rör ner alla torra ingredienser
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr somgjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god