Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
0,5 tsk bakpulver. 0,5 tsk bakpulver. Imorgon är det äntligen fredag. Det har varit en såndär vecka när det känns som om man sprungit ett maraton, ni vet
2 tsk bakpulver. Klicka ut 6-8 scones på en plåt klädd med bakplåtspapper. Mitt go to-fika när jag vill ha nåt snabbt och gott är bananscones (länk), lätt att slänga ihop och uppskattas av alla
Det har blivit mycket bakande med pepparkakssmak och saffran den sista tiden, och är du sugen på några andra smaker så kan jag tipsa om denna kladdkaka med smak av Nogger (nougat)
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Kavla sedan ut degen så att den passar i en pajform som är ca 20 cm i diameter, eller i en stekpanna av gjutjärn om man inte har någon form
Lägg dessa på smord eller bakpappersklädd plåt. Den används precis som kummin till bakverk, men också som krydda till både efterrätter, likörer och brännvin
Då bakades den och hade man tur fanns det lite kvar dagen efter att få smaka. Min mamma kom förbi när jag höll på att baka den och varnade mig då att den är ganska svår att få att lyfta
1½ tsk bakpulver. 1½ tsk bakpulver. En julvariant på mina hallongrottor. Konsistensen påverkas lite av saffran, grottorna blir något sprödare än vanligt
Till soppan jag postade om igår bakade jag brödmuffins med smak av vitlök och örter. Ett tips är att baka dem på morgonen till frukost då de inte behöver jäsa