Bak

Bak

  • 165 Recept
Falsk ostkaka med squash

Falsk ostkaka med squash

1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka squashen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Mixa den slät. 3. Vispa samman ägg och socker
Churros

Churros

Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
Nougatrutor

Nougatrutor

100 g smör 4,5 dl havregryn 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver 1 msk vetemjöl 2 msk ljus sirap. 4,5 dl havregryn 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver 1 msk vetemjöl
Äppelpaj med havretäcke

Äppelpaj med havretäcke

Jag hade lite frysta äppelklyftor som jag ville bli av med och då passade det ju bra att använda dem i en mumsig paj
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

0,5 tsk bakpulver. 0,5 tsk bakpulver. Imorgon är det äntligen fredag. Det har varit en såndär vecka när det känns som om man sprungit ett maraton, ni vet
Blåbärsscones (paleo)

Blåbärsscones (paleo)

2 tsk bakpulver. Klicka ut 6-8 scones på en plåt klädd med bakplåtspapper. Mitt go to-fika när jag vill ha nåt snabbt och gott är bananscones (länk), lätt att slänga ihop och uppskattas av alla
Kladdkaka med Noggerfluff

Kladdkaka med Noggerfluff

Det har blivit mycket bakande med pepparkakssmak och saffran den sista tiden, och är du sugen på några andra smaker så kan jag tipsa om denna kladdkaka med smak av Nogger (nougat)
Råriven äppelpaj

Råriven äppelpaj

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Kavla sedan ut degen så att den passar i en pajform som är ca 20 cm i diameter, eller i en stekpanna av gjutjärn om man inte har någon form
Påsktårta med nougat och Daim

Påsktårta med nougat och Daim

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Baka i 175° ugn (Inte varmluft) i ca 30 minuter, eller tills tårtbotten är genombakad. 1/2 tsk bakpulver
Dagens recept: Kumminscones

Dagens recept: Kumminscones

Lägg dessa på smord eller bakpappersklädd plåt. Den används precis som kummin till bakverk, men också som krydda till både efterrätter, likörer och brännvin
Drömtårta eller chokladrulltårta

Drömtårta eller chokladrulltårta

bakades den och hade man tur fanns det lite kvar dagen efter att få smaka. Min mamma kom förbi när jag höll på att baka den och varnade mig då att den är ganska svår att få att lyfta
Chokladsemlor med ganachefyllning

Chokladsemlor med ganachefyllning

Dela degen i 12 bitar på mjölat bakbord. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt dem jäsa övertäckta med en handduk cirka 25 minuter
Chokladsemla med apelsin

Chokladsemla med apelsin

Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan
Pepparkaksgrottor med lingonsylt

Pepparkaksgrottor med lingonsylt

De flesta av julklapparna är redan inköpa sen någon månad eller mer tillbaka, så jag känner mig lugn som en filbunke
Saffransgrottor med blåbär

Saffransgrottor med blåbär

1½ tsk bakpulver. 1½ tsk bakpulver. En julvariant på mina hallongrottor. Konsistensen påverkas lite av saffran, grottorna blir något sprödare än vanligt
Bread Muffins with Garlic & Herbs

Bread Muffins with Garlic & Herbs

Till soppan jag postade om igår bakade jag brödmuffins med smak av vitlök och örter. Ett tips är att baka dem på morgonen till frukost då de inte behöver jäsa