Pannkakor

Pannkakor

  • 16 Recept
Mauds frasvåfflor

Mauds frasvåfflor

1. Vispa samman vatten, salt och mjöl till en klumpfri smet. Vispa grädden i en annan skål. Vänd sedan ner den i smeten
Äppelplättar med kokos

Äppelplättar med kokos

Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg dem i en skål med kokos, kanel och socker blandat

Amerikanska pannkakor

Vad är bättre än att starta en söndag med ett gäng amerikanska pannkakor och en massa goda tillbehör till det
Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

Så här gör du. 20 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget
Våffeldagens belgiska våfflor

Våffeldagens belgiska våfflor

Till våfflor ska man ha massa grötiga grejer. Idag blev det bara hallon. Det var fint det med, fast jag gillar nutella, banan och grädde på mina
Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

Goda och frasiga våfflor får du enkelt ihop själv. Det du ska tänks på är att våffel järnet ska vara riktigt varmt innan du börjar grädda
Mormor Fridas våfflor

Mormor Fridas våfflor

Idag är det våffeldagen, mums. -)Jag har nog hela min barndom och fram tills jag träffade min man gjort våfflor på våffelmix som man köper i affären
Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

På söndag är det dags för våffeldagen och hela Sverige kommer dofta smörigt nybakat och sött. Alltså precis som det alltid gör i Köpenhamn
Mandelvåfflor med skaldjurssallad Lchf

Mandelvåfflor med skaldjurssallad Lchf

Vispa ägg, vispgrädde och vatten. Tillsätt mandelmjöl och fiberhusk under fortsatt vispning. Rör ner smält kokosfett/smör, bakpulver och salt
Islänska pannkakor med kardemumma

Islänska pannkakor med kardemumma

Isländska pannkakor har jag vuxit upp med då min mamma är hälften isländska. För ubertunna pannkakor brukar jag sen ha smöret på en bit hushållspapper och bara ”fukta” ytan med smöret

Pannkakor

2½ dl vetemjöl (150g). ½ tsk salt. 6 dl mjölk (600g). 3 ägg. 2 msk Milda Culinesse. TILL STEKNING. 3½ msk Milda Culinesse
Äggakaka

Äggakaka

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana