Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 3-3 1/2 cm ingefära. 2 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Tillsätt skuren sill, finhackad dill. 1175 g matjessill, i mindre bitar. 1Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt
Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag (skär i bitar om du har hela filéer). Blanda sillen med gräddfil, majonnäs, vitlök, citronskal och eventuellt lite finhackade örter
Häll av lagen från sillen och ställ lagen åt sidan. Skiva sillen i bitar. Vänd ner sillbitarna tillsammans med grönsakerna, lägg upp i en glasburk och tillsätt limesaftlagen
Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Pressa 1 lime i sillagen och blanda med sill, limeskivor, och lätt mortlad mynta. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Snart midsommar och dags att lägga in sillen. Idag har jag lagt in min sommarsill. Den påminner lite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs