Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad
Över 30°c flera dagar i sträck inbjuder till utomhusmatlagning, och när vi tröttnat på grillat (eller ja, vill ha en paus från det iallafall) passar vi på att dra fram muurikkan och placera den över öppen eld