Tina fisk och gröna bönor om de är frysta. Lägg fisken i en oljad ugnsform och kör den tills den flikar sig när man trycker på den med ett finger (=klar)
Tina fisken och torka av. Fördela ostsmeten ovanpå fisken och strö baconröran ovanpå. Det blev väldigt gott och de små godingarna åt med god aptit, man äter alldeles för lite fisk
Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, örtkryddor, mjöl och grädde till en färs. 500 g fiskfiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fiskfiléer 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ½ dl hackade färska örter 2 msk potatismjöl 1½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde Arla® Svenskt Smör
Moqueca är en utsökt Brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fiskgrytan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den som vi med endast fisk
Ingredienser Portioner. 4 1 burk matjessill (à 200 g) 1/2 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar 1/2 liten finhackad rödlök 1/2 dl hackad purjolök 2 msk finhackad dill 3 kokta potatisar 2 hackade hårdkokta ägg peppar ev salt Till servering kavring eller knäckebröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Här använder jag ändå en grönsaksbuljong förstärkt med lite fiskbuljong, men det går lika bra med fisk- eller kycklingbuljong och då gärna en hemkokt med alla nyttigheter
Strimla purjon fint på längden, strimla ingefära fint, skär fisken i mindre bitar, finhacka urfröad chilli (börja med halva) och riv vitlök, sätt ner samtliga ingredienser i det kokande vattnet