Mördeg. Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna
En härligt god och krämig paj med vild smak av skogens guld, kantareller. Eftersom kantarellpajen är äggfri är den ett utmärkt val att servera till personer med äggallergi
Pajdeg. Pajdeg. Fördela lök och kantareller i pajskalet. Pajdeg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 min tills äggstanningen stannat och pajen har fått fin färg
Fördela svamp och lök i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat och pajen har fin färg. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Svärmor Signe bjöd på en sötsyrlig citronpaj till Valborgs. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 15 min. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 30 min. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering
Skaldjurspaj fick bli mitt bidrag till festen. Pajdeg. Smörj en pajform och tryck ut degen i formen. Lägg skaldjuren i det förgräddade pajskalet, strö över den rivna osten och häll över den vispade vätskan
Jag lagade en grönsakspaj med halloumi och till pajen serverades en grönsallad. Pajdeg. Pajdeg. Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand