Maggans (malla) egna och snodda recept ...! Allt från mat,kakor och efterrätter

Maggans (malla) egna och snodda recept ...! Allt från mat,kakor och efterrätter

  • 9 Recept
En salig blandning av...! Efterrätter,kakor och mat. Ingenting för bantare
Chokladbiskvier i långpanna

Chokladbiskvier i långpanna

När vi växte upp kunde man köpa det i kiosken på gymnasieskolan och när vi var i Tyskland en gång lyckades vi hitta tefatsstora biskvier i ett bageri
Het Kycklinggryta med Curry & Chili

Het Kycklinggryta med Curry & Chili

Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Skär kycklingen i bitar och stek i olja

Snickerskaka

Det finns massa olika recept på denna kakan, men detta hittade jag och den blev jättegod. Seg, krispig och len på samma gång och smakar precis som Snickers-choklad
Budapestrulle - klassiskt, enkelt och gott!

Budapestrulle - klassiskt, enkelt och gott!

Ljust framför allt. Lossa bottnen från papperet och vänd den upp och ned på ett nytt papper. Budapestrulle är en nötig och lite seg rulltårta fylld med grädde och mandarinklyftor som kan vara konserverade eller färska
Fläskfilé gryta med svamp

Fläskfilé gryta med svamp

Borsta ren svampen från ev smuts och skräp, skiva champinjonerna. Salta och peppra. Stek den hackade löken tillsammans med kantareller och champinjoner i matfett i en panna med hög kant
Orientalisk fläskfilé

Orientalisk fläskfilé

Fräs lök och curry i matfett i en gryta. Pudra över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten, buljong, tärnad paprika, ingefära, vitlök och Mini Mat
Plankstek med biff och bearnaise

Plankstek med biff och bearnaise

Mosa potatisen, använd elvisp och blanda i äggula, flytande margarin, olja och kryddor. Vispa snabbt ihop moset så att det blandas och blir slätt
Krämig fläskfilégryta

Krämig fläskfilégryta

Tillsätt vitlöken och fräs det någon minut. Tillsätt köttet och bryn det i matfettet. Dela champinjonerna och behåll kantarellerna hela om de inte är för stora
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Strö vetemjöl över köttet, tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i vatten, Fond du Chef och vin. Tillsätt salt, svartpeppar, lagerblad, timjan, vitlök och lök skuren i klyftor