Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Jag använde mig av aluminiumformar som jag hittade i en kökslåda (köpte dem för hundra år sen när jag hade tänkt göra mazariner men det har fortfarande inte skett) och kakorna lossnade enkelt från dem men jag tror det funkar lika bra med vanliga bullformar