8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar ca 2-3 msk (ca 25-40 g) smör eller flytande margarin 0,5 tsk salt 0,5 dl ströbröd. 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
Är du osäker på när den är färdig så kan du försiktigt öppna paketet och provsticka potatisen. Grillad potatis med vitlökca 4 portioner som tillbehör5-600g färskpotatis eller någon annan liten fast sort3-5 krossade vitlöksklyftornågra klickar smörsvartpeppar, flingsalt, olivoljaTvätta och dela potatisen, är den liten kan du använda de hela. 5-600g färskpotatis
Lägg potatisen i en gryta med vatten och salt. Ta upp potatisen, torka dem och låt dem svalna. Rulla varje potatis med parmaskinka, lägg i en ugnsfast form tillsammans med rödlök
Ta ut potatisen , strö över lite salt och stick växelvis in bacon och ostskivor i skårorna. Tvätta och skiva bakpotatisarna i ca 4 mm tjocka skivor men inte rakt igenom. Lägg potatisarna i en ungsform och stek längst ner i ugnen ca 1 Tim eller tills potatisen är precis mjuk men inte mosig. Sätt in potatisen i ugnen igen ca 5 min eller tills osten smält ner lite Grand. Strö gräslök över och servera som ensamrätt 4 bakpotatisar