Heta räkspett med aioli och vitlöksbröd. 28 Augusti 2016 /. 11. 08 /. Allmänt,. Förrätt. /. Permalink /. 0. Tycker du om räkor och lite hetta i maten, då kommer du älska den här förrätten♥
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Klassisk medelhavsmat när den är som bäst, med inslag av havsdelikatesser… alltid gott. Välj gärna produkter märkta MSC, ASC eller Krav om du är mån om vår natur
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
Som utlovat så bjuder vi idag på en fiskgratäng, så klart en riktigt god sådan. Ta ur fisken och låt den rinna av ordentligt (slå inte bort vätskan) och lägg den i gratängformen
Sätt ugnen på 250 grader. Klyv havskräftorna längs med. Lägg halvorna i en ugnsfast form. Mixa alla ingredienser till fyllningen och fördela ut smeten över havskräftorna
Den elfte augusti förra året firade vi tioårig bröllopsdag, min man och jag. Det var en vanlg torsdag i augusti, och förutsättningarna för att fira med pompa och ståt (och barnfritt) var i stort sett obefintliga