Fisk

Fisk

  • 9 Recept
Torskgratäng med chilisås och dill

Torskgratäng med chilisås och dill

Söndagsmiddagen i form av fiskgratäng smakade gott idag efter snöskottningen. Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på papper. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader
Torsk med ägg- och persiljesås

Torsk med ägg- och persiljesås

Krydda med salt och peppar, och lägg i fisken i bitar. Strö över ägg och persilja, och servera fisken med såsen, kokt potatis och ärter
Fisk i god sås

Fisk i god sås

Skär fisken i tärningar ( lagom bitar ). Lägg i fisken försiktigt. Servera grönsallad ris, pasta eller potatis till 4-5 hg vit fisk ( torsk. 1 fiskbuljongtärning
Fisk med krämig sås

Fisk med krämig sås

Koka ihop såsen och sjud fisken däri i några minuter. Tiden beror på vilken typ av fisk ni valt och hur stora bitarna är
Fisk i dill- och äggsås

Fisk i dill- och äggsås

fisk i äggsås. Fisk. 400 gram fryst fiskblock. Skär fisken i tärningar (ca 2x2 cm) och lägg dem i såsen. 400 gram fryst fiskblock
Kall Laxpaj

Kall Laxpaj

Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar