Efter vi lämnat av dottern på kalaset så passade jag och min son på att köra in till stan och kika i leksaksaffären där Pokémon-kort just nu är den mest eftertraktade varan enligt min 8-åring. Grädda kakorna på 200 grader ica 8-10 minuter. 2017-05-07 @ 21. ca 8-10 minuter Ta ut plåten ur ugnen och lägg direkt på en Noblesse på varje kaka
När vi var och hälsade på släkten i Kalifornien bjöd svägerskan Lisa på lemonbars som hon bakat. Baka ihop till den deg och tryck ut den i en liten form ca 20 x 20 cm. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Det tar så där 4-5 minuter med elvispen. Grädda vidare i samma temperatur ca 20-25 minuter. Baka ihop till den deg och tryck ut den i en liten form ca 20 x 20 cm Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter
Idag bakade jag snickerskakor till kollegorna på kontoret. Tack så jättemycket för den fina responsen, och även om de inte hade legat en enda krona i burken så hade jag iaf fortsatt att baka till er
Den här kladdkakan är verkligen väldigt chokladig. Den är inte direkt kladdig utan mer kompakt, lite som en fransk chokladkaka, och lätt beroendeframkallande…
Ca 10-12 bitarKaka. Grädda kakan i ca 30-35 minuter i 175 graders värme. / Barbro Ca 10-12 bitar. Vi fortsätter att njuta av färska hallon som i år är särskilt fina
Kära läsare, nu tar jag en efterlängtad semester och åker mot varmare breddgrader. Dock stannar jag till i Ystad först och vad passar då bättre än ett recept till från Fru Moberg
Många köper något till fikat, men det är ju både roligare, godare och billigare med något hembakat. Under etiketten Fredagsfika Tips här i Min Lilla Kokvrå finns 5 förslag på fika för dig som ska baka något till veckans fredagsfika. Zuleikatårta 12-15 bitar Botten4 äggvitor125g sötmandel 1,5 dl strösocker Kräm4 äggulor1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 dl vispgrädde75 g smörGör så härDu kan göra en tjock botten i en rund springform eller 2-3 stycken lite tunnare mandelbottnar på bakplåtspapperEn tjock mandelbotten. Smörj en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter2-3 mandelbottnar. Rita upp 2-3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper och smörj rundlarna med smör eller margarin eller gör som jag 2 rektanglar 18*24 cm Mal sötmandel och blanda med strösockerVispa äggvitorna till ett hårt skumVänd försiktigt ner nötter och sockerBred ut mandelsmeten till en botten i springformen eller fördela till 2-3 bottnar på bakplåtspappretGrädda mandelbottnen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Ta ut och lossa försiktigt från pappretLåt svalna Lägg mandelbottnen/bottnarna på fat eller brickaBlanda ingredienserna till krämen i en kastrull Värm under omrörning - obs får inte koka upp När krämen blir runt 50-60 grader så tjocknar denTa krämen från värmen och häll upp i en skål och låt den kallnaKrämen kan smaksättas med rivet citronskal eller punsch. 12-15 bitar Botten
Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd form, låt den vara ca 2-2,5 cm tjock. Dessa är helt underbart goda och sötsliskiga, de bästa snickerskakorna jag gjort
Födelsedagskillen själv, med nya SAIK-tröjan som han fick i present av mig. Mammas marängtårta i långpanna ca 10-12 bitar. 3-4 dl vispgrädde. 1-2 tsk vaniljsocker. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-30 min. ca 10-12 bitar
En arbetskamrat tipsa mig om en paj som hon sett på nätet med chokladbollar och då tänkt på mig. Jag googlade reda på receptet men det föll mig inte helt i smaken så jag gjord en egen variant
God kväll. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie. Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vita choklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
Det har ju börjat ett tv-program som heter Manuela bakar på åttan. Det var i alla fall i hennes tv-program som jag såg den här tårtan och ville testa den