Vegetariskt

Vegetariskt

  • 25 Recept
Piadina med svamp och basilikakräm

Piadina med svamp och basilikakräm

1 förp piadina 350 g skogschampinjoner 1 klyfta vitlök 0,5 dl persilja, finhackad 2-3 msk olivolja 200 g riven mozzarella 20 g rucolasallad salt svartpeppar, nymalen
Frasig halloumi med tzatziki och rostad potatis

Frasig halloumi med tzatziki och rostad potatis

900 g delikatesspotatis 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja 3 halloumiostar, alt stek- eller grillost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd 4 tomater, i munsstora bitar 15 cm gurka, i munsstora bitar 1 rödlök, i tunna skivor 1 grön paprika, i munsstora bitar 100 g kalamataoliver ev chiliflakes olivolja rödvinsvinäger salt peppar
Cavolfiore fritti - friterade blomkålsbollar

Cavolfiore fritti - friterade blomkålsbollar

1 blomkål 1 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 0,5 kruka färsk basilika 0,5 kruka färsk persilja 1 citron ca 1,5 dl vetemjöl 1 ägg 1 msk olivolja 2 dl ströbröd pecorinoost, riven olja, till fritering salt
Aubergine ”steak” med limeyoghurt och brynt sojasmör

Aubergine ”steak” med limeyoghurt och brynt sojasmör

Basmatiris3 dl basmatiris 1 grönsaksbuljongtärning 1 lagerblad 1 msk olivolja. Aubergine-"steak"2 aubergines 2 tsk salt 100 g granatäpplekärnor 1 msk vita sesamfrön, rostade 1 msk svarta sesamfrön 2 msk hoisinsås smör, till stekning olivolja, till stekning
Ugnsbakad/rostad spetskål

Ugnsbakad/rostad spetskål

  1 st Huvud spetskål. 1  0,50 dl Olivolja. 1  10 g Vitlök. 1  Örtsalt. 1  Svartpeppar (nymalen). 1  100 g Smör
Friterad blomkål med myntadipp – Karnabahar kizartmasi

Friterad blomkål med myntadipp – Karnabahar kizartmasi

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st blomkålshuvud(en) 2 dl yoghurt , turkisk 1 st vitlöksklyfta(or) , pressad 2 st ägg 2 msk vetemjöl 1 knippa(en) mynta , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar , nymalen 2 dl solrosolja Köp receptet
Bakad ricottaost med grillade grönsaker

Bakad ricottaost med grillade grönsaker

2 burkar ricotta (à 250 g) 300 g babyplommontomat 4 kvistar färsk oregano 2 klyftor vitlök 500 g broccoli 1 knippe färsk lök 250 g grön sparris 2-3 kvistar färsk timjan olivolja salt svartpeppar baguette
Melanzane parmigiana - auberginegratäng med tomat och ost

Melanzane parmigiana - auberginegratäng med tomat och ost

1 klyfta vitlök, skalad 4 burk hela konserverade tomater (gärna San Marzanotomat) 3 aubergines 3 mozzarellaostar 3 ägg 2-3 dl vetemjöl 2-3 dl parmesanost, fint riven (lagrad) 1 kruka färsk basilika olivolja salt peppar
Risotto ai funghi

Risotto ai funghi

3 dl risottoris kycklingbuljong, varm. salt 1 dl parmesanost, fint riven. (lagrad minst 16 månader) 100 g smör 0,5 bananschalottenlök 2 dl vitt vin 1 msk olivolja (extra virgin) 2 msk persilja, fint hackad 5 karljohansvampar, stora färska (torkad svamp går bra eller annan färsk svamp
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Ingredienser Portioner. 4 4 port risonipasta 1 liten rödlök 2 huvuden gemsallad (à 80 g) 200 g soltorkad tomat i olja 1/2 dl rostade solroskärnor 200 g halloumiost 1 tsk olja 1 liten vitlöksklyfta Dressing 2 msk olja från de soltorkade tomaterna 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Ingredienser Portioner. 8 st 250 g morötter 1 halloumiost (à 200 g) 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1 tsk chiliflakes salt 1 krm svartpeppar olja Tillbehör bulgur sallad hummus Lägg till i inköpslistan