Pasta

Pasta

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Rebellpasta med frasig parmesankyckling

Rebellpasta med frasig parmesankyckling

400 g spaghetti 100 g smör 5 klyftor vitlök, finhackade 4 tsk gochugaru (koreanska chiliflakes, eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes) 2 msk japansk soja 2 msk ostronsås (eller teriyakisås för vego) 1,5 dl parmesanost, riven (+ mera att toppa med) 2 salladslökar, tunt skivade
Kräftpasta med saffran

Kräftpasta med saffran

1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt 1 g saffran (mängden kan halveras) 200 g körsbärstomater 3 dl crème fraîche 2 dl grädde 1 citron, zest 200 g kräftstjärt 1 knippe persilja (liten) salt peppar olja, till stekning
Pastasallad med pesto och burrata

Pastasallad med pesto och burrata

4 port pasta, t ex tortiglioni 2 zucchini, i tjocka strimlor 2 klyftor vitlök, finhackade 400 g körsbärstomater 2 msk olivolja
Krämig grönkålspasta med kyckling

Krämig grönkålspasta med kyckling

2 kycklingfiléer 400 g pasta, valfri sort 1 bananschalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök olivolja, till stekning 100-150 g grönkål 5 dl vispgrädde 1 msk kycklingfond (koncentrerad) 0,5 citron, finrivet citronskal 1 dl parmesanost, riven salt svartpeppar, nymalen
Pasta alla norma

Pasta alla norma

400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche) 2 aubergines 2 klyftor vitlök 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano) olivolja (extra virgin) salt svartpeppar 1 kruka basilika ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)
Krämig räkpasta med gremolata

Krämig räkpasta med gremolata

400 g linguine 1 burk handskalade räkor (à 580 g) 5 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 msk koncentrerad fiskfond 1 kruka färsk persilja, hackad 2 klyftor vitlök 0,5 citron, rivet skal salt svartpeppar, nymalen
Tommys pasta salsiccia

Tommys pasta salsiccia

400 g pasta, t ex tortiglioni salt 300 g färsk salsicciakorv 1 dl olivolja 2 klyfta vitlök 2 tsk fänkålsfrö 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad 1 dl vitt vin 4 dl passerade tomater 2 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar, nymalen
Grekisk pasta

Grekisk pasta

4 300 g pasta (gärna bred) 1 rödlök 1 gurka 3 tomater 1 msk oliver 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk torkad oregano (1 tsk torskad motsvarar ca 2 msk färsk oregano) 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 200 g grekisk fetaost Dressing 1 msk vinäger 3 msk olivolja 2 msk hackad färsk oregano 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen