Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. Men mina två senaste försök att baka surdegsbröd var så lyckade att det var helt klart värt mödan och tiden
Receptet har vi hittat i boken "Bröd för alla sinnen" av bl. a Stina Algotson, en brödbok som kommit att bli en riktig favorit och som används flitigt i vårt kök
Bredvid stod jag och smörade brödformar och satte ut bullformar i perfekta små rader på plåtarna, ivrigt påhejad av mormor som ofta och gärna talade om hur bra det blev
Jag har fått ett nytt favoritbröd. Det här brödet får sin sötma från Rödbeta, Russin & Honung. Yoghurt gör brödet saftigt och Hasselnötter gör det crunchigt och ger en fantastisk smak
När brödlådan ekar tom så gäller det att fixa fram bröd snabbt om man inte ids åka till affären. Har man alltid bikarbonat hemma och nån slatt filmjölk eller yoghurt så brukar man kunna svänga ihop ett sånt här bröd, och på en liter filmjölk så blir det två
Tipsade om ett smarrigt och juligt bröd på instagram i morse och här kommer receptet. Tillsätt mjöl, känn efter hur mycket vetemjöl som behövs, degen ska inte vara kladdig med det får inte bli för mycket mjöl för då blir brödet torrt
Degen ska vara ganska lös, då bli brödet luftigt. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Grädda i 15-20 minuter på näst nedersta falsen tills bröden fått brun skorpa