Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Nu är det inte många minuter kvar tills vårt favoritprogram har säsongspremiär. Vad vi har väntat. Barnen har tagit plats i soffan, filtarna är framplockade, ljusen tända, popcorn ska poppas, te ska bryggas, ja nu ska det mysas och skrattas till Familjen Annorlunda
Guacamole. Om jag har snöat in helt på mexikanskt. Ja, kanske… Haha. Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av
Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. Bryn champinjonerna i ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken
Chilibearnaise passar alldeles utmärkt till grillad entrecote och en hemmagjord är förstås godare. Eftersom jag inte hade färsk chili hemma så tog jag lite sambal oelek och lite cayennepeppar
När vi var i Lund och hälsade på våra vänner Nisse och Tina för ett tag sedan hade de gjort två asiatiska såser som jag vanligtvis köper färdiga i affären