Mat

Mat

  • 18 Recept
Krämig pasta med champinjoner

Krämig pasta med champinjoner

Krämig och underbart god pasta med champinjonsås, serveras med parmesanost och ruccola. Åh så läckert. Att man enkelt slänger ihop rätten gör inte saken sämre
Sydfransk gratäng med aubergine & squash

Sydfransk gratäng med aubergine & squash

Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det. Skölj aubergine, squash och tomat, skär dem i ganska små tärningar
Cornflakesfisk

Cornflakesfisk

Prova själv så får du se vad du tycker om att blanda frukostflingor i middagsmaten. Cornflakesfisk är precis vad det låter som, saftig vit fisk som täcks av ett lager krispiga cornflakes blandade med smör, ost och kryddor
Biffar i rosépepparsås

Biffar i rosépepparsås

Tillsätt sedan grädden, créme fraichen, soya, kalvfond och tomatpure. 1½ dl matlagningsgrädde. 1 tsk tomatpuré. 1 köttbuljongtärning 1½ dl matlagningsgrädde. 1 tsk tomatpuré
Korvstroganoffgratäng

Korvstroganoffgratäng

Fräs dem båda i lite matfett i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, buljong och grädde när korven fått lite färg
Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Lägg i en ugnsfast form, häll på tomater och toppa med ost. 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme)
Ketchupkyckling

Ketchupkyckling

Pojkarna tyckte den här var väldigt god eftersom den påminner lite om skolans Tikka masala, deras favoritskolmat
Blomkålsrårakor

Blomkålsrårakor

4Ingredienser1 blomkålshuvud2 ägg1 purjolök (vita)150 g smakrik riven ost¾ msk fiberhusksalt, pepparInstruktionerRiv blomkålen grovt på rivjärn eller i matberedare
Gulaschgryta

Gulaschgryta

Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Lax med kräftstjärtar

Lax med kräftstjärtar

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med crème fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Krämig tonfiskröra i bakpotatis

Krämig tonfiskröra i bakpotatis

Tvätta potatisarna noga och stick några hål med en vass kniv. Baka dem i mikrovågsugn på full effekt i cirka 10–15 minuter eller mitt i ugnen på 225 grader i cirka 1 timme
Fyllda pastarullar

Fyllda pastarullar

Fräs vitlök och spenat i lite matfett några minuter. Tina spenaten och pressa ur det mesta av vätskan. Skala och finhacka vitlöken
Mustig svampsoppa

Mustig svampsoppa

Tillsätt kycklingfond, tomatpuré, vatten, grädde och sherry. 2 msk tomatpuré. Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör