1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv
Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Ett snabbt och enkelt och mångsidigt bröd. Härom dagen användes det till att suga upp såsen från en fantastisk kycklinggryta, idag istället för tortillas och en annan dag kanske till frukostbröd
50 g jäst4 dl laktosfri mjölk (eller solhavre om det ska vara helt mjölkfritt)1 msk fiberhusk100 g smält mjölkfritt margarin1 tsk salt0,5 dl brun farin (eller mörk sirap)3 dl glutenfri finmix3 dl glutenfri grovmixSmula jästen i en bunke