Bakverk

Bakverk

Sockerkaka med lemon curd och havrecrumble

Sockerkaka med lemon curd och havrecrumble

Sockerkaka100 g smör 100 g mjölk 120 g ägg, rumsvarma [2 st] 180 g strösocker [2 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 180 g vetemjöl [3 dl] 7 g bakpulver [1,5 tsk] 1 citron, saft zest
Rabarberkaka med mazarinfyllning

Rabarberkaka med mazarinfyllning

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 20 centimeter i diameter, och mjöla med mandelmjöl
Kärleksknyten med hallon och rabarber

Kärleksknyten med hallon och rabarber

2 dl valnötter 2 dl sötmandel 100 g smör 1 dl florsocker 6 ark filodeg 4 msk smör, smält 1 stjälk rabarber 1 förp färska hallon 100 g hård mesost 4 msk smör, smält, till pensling