Sockerkaka med lemon curd och havrecrumble Sockerkaka100 g smör 100 g mjölk 120 g ägg, rumsvarma [2 st] 180 g strösocker [2 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 180 g vetemjöl [3 dl] 7 g bakpulver [1,5 tsk] 1 citron, saft zest www.koket.se
Sirapslimpor i långpanna | Köket.se 75 g jäst 10 dl vatten, fingervarmt 2 dl sirap (eller farinsocker) 3 ägg 1 msk salt 23-24 dl rågsikt www.koket.se
Rabarberkaka med mazarinfyllning Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 20 centimeter i diameter, och mjöla med mandelmjöl mittkok.expressen.se
Kärleksknyten med hallon och rabarber 2 dl valnötter 2 dl sötmandel 100 g smör 1 dl florsocker 6 ark filodeg 4 msk smör, smält 1 stjälk rabarber 1 förp färska hallon 100 g hård mesost 4 msk smör, smält, till pensling www.koket.se
Paj med blåbär & mascarpone 225 g (ca 3 3⁄4 dl) mjöl. 1125 g kallt smör, delat i kuber mittkok.expressen.se