Brukar du äta lördagsgodis. Varför då inte göra ditt egna nyttiga mangogodis, både enkelt och nyttigt, helt gjort på naturliga råvaror och utan tillsatt raffinerat socker
Visst är det himla bra att det går att göra kolasnittar mer hälsosamma än vanligt. Denna variant gjorde jag i fjol och jag tycker att receptet förtjänar att visas igen
Ugn. 200-250 grader. Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i degbunken, häll över mjölken och tillsätt olja, suketter strö, ägget, saltet och kardemumma
Tidigare idag var det återigen "Halv tre hos mig"- fika. Det är verkligen jättemysigt att sitta över en kopp te och massor av godsaker framför sig och bara sitta och prata (kanske lite extra mysigt när det är höstigt och kallt ute)
Det andra receptet som jag gjorde som Risnetas bagare är Chokladkaka med avokado. Denna mjuka kaka består av en botten innehållande bland annat hälsosam avokado, färska dadlar som bidrar till sötman och smält choklad (vilket jag tycker är extra lyxigt)
Ugn 200 grader. Hacka samman matfettet med sötningsmedel, vaniljsocker och 2 dl vetemjöl. (Börja med den lilla mängden mjöl, då mjölet sväller när degen vilar)