Jag har provbakat tre av recepten och gjort dem till mina egna genom att lyxa till dem lite. Oscar Målevik och Karin Moberg har tillsammans skrivit boken Friendly bread, baka glutenfritt från baguette till brownie
Mitt baktips denna långfredag är en härlig och saftig jordnötskaka med chokladwirl. Jag tycker den blev både fin och god, och chokladen som jag smält och hade i kakan bröt i smaken på ett bra sätt
Den här kakan kanske inte riktigt platsar som kladdkaka, men något ditåt i alla fall. Hursomhelst är den VÄLDIGT god och med potential att förgylla vilket kalas eller begivenhet som helst
Du behöver. 3 ägg 2 bananer ( + några skivor till garnering) 1 dl dadlar 5 dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 msk jordnötssmör ( + några skedar till garnering) 1 krm salt Gör så här
Det här är helt klart ett av de godaste recepten jag någonsin tagit fram. Vispa ner resterande ingredienser direkt i kastrullen i den ordning de står i receptet
Underbara helgmorgnar. Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha