6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Ta upp revbenen och torka det med hushållspapper, lägg dem på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze
Revben kan man göra i oändliga varianter på grillen. Börja med att dra av membranet på revbenen. Gnid sen in revbenen i en rub, som du kan blanda själv
Om du har tillgång till vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul. Lite tunnare och köttigare än revbenen från tama grisar, men det är faktiskt lika enkelt att fixa i ugnen
tjocka revbensspjäll. 1. Blanda kryddorna i en skål. Massera in hälften av. kryddblandningen i köttet. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen, 125° i 3 tim
De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Jag väljer kamben istället för tunna revben just för att det är mindre, lättare att äta utan att kladda ner hela ansiktet och de är dessutom mer kött på dom så detta recept trycker jag verkligen ni ska prova