Vilken morgon vi vaknade upp till, sol och blå himmel. Frukost på altanen med nybakta scones blev en perfekt start på helgen och nu bär det av till havet
Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt ägg, salt, ost och mjölk. Ställ dem på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med mjölk
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka
Nu en klassiker som alltid går hem och som går bra att förbereda och bara gratinera innan servering. Skålla, skala och hacka mandeln (ett steg som alltså hoppas över om man använder flagad mandel)
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills jästen är upplöst. Längre jästid ger luftigare bröd. Häll sedan på resten av mjölken och tillsätt kvarg, sirap och salt
För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Vi hade några fikon kvar efter julhelgen som jag klippte i bitar och sedan rörde ner i degen till dessa goda limpor
Ska hinna baka, förbereda Tacogratäng (se gärna föregående inlägg där jag efterlyser ett recept med créme fraiche och svarta oliver), städa lite och så ska vi hinna göra höstfint i trädgården
Hur smidigt som helst och helt perfekt om man vill bjuda på nybakat bröd till frukosten. Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger
Så det fick bli två havregrynslimpor, galet gott och nyttigt och dessuton så enkelt att göra. Länge sen jag bakade nått bröd, ikväll fick jag lite tid över efter träningen