Lättlagad kasslergryta med lök, champinjoner och ädelost. =)Kasslergryta med ädelost700 g kassler1 gul lök200 g champinjoner3 dl vatten1 msk kalvfond3 dl matlagningsgrädde2 msk vetemjöl (+ lite vatten)150 g ädelostStrimla kasslern, hacka löken och skiva champinjonerna
Ska jag vara ärlig är väl inte kassler mitt förstahandsval när det kommer till kött och protein men Hemköp hade så himla bra pris på kassler denna vecka så jag köpte en bit och gjorde matlådor på den
6IngredienserDrygt 1 kg grytbitar av nötkött4 gula lökar5 morötter1 köttbuljongtärning eller 2 msk konc. kalvfond1 dl vatten1,5 dl rött vin3 msk tamarisoja2 msk tomatpuré2 msk mörk balsamvinägerGärna 1-2 msk av någon sötma som honung, svart vinbärsgelé20 kryddpepparkorn, mortlade5 vitpepparkorn, mortlade4 lagerbladlite ljus valfri redningsalt och vitpeppar, smör att steka iInstruktionerTa fram köttet en stund innan. Lägg i crockpot med köttet ovanpå och häll på vätska, vin och kryddorLåt gå på låg i 8-10 timmar. FacebookSkriv utE-postTwitterPinterestRelaterade 1 kg grytbitar av nötkött. 1 köttbuljongtärning eller 2 msk konc
Börja med att finhacka lök, skiva 3-4 vitlöksklyftor och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten)
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
500 g Köttfärs - Bland. 1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Färsbollar. Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl