Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
Kycklingfärslimpa 4-6 port.

Kycklingfärslimpa 4-6 port.

500 g kycklingfärs1 gul lök, grovt riven1 morot, grovt riven1/2 zucchini, mellanstor, grovt riven1 stort, rött äpple, grovt rivet21/2 dl majsströbröd125 g grovriven mozzarellaost1 tsk torkad pizzakrydda1 dl finhackad slätbladig persiljaBlanda samman kycklingfärsen med de övriga rivna ingredienserna, pizzakryddan och hälften av den hackade persiljan
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Eftersom jag dragit ner på mina snabba kolhydrater, så tar jag i  svamp och extra mycket grönsaker som växer ovan jord i stället
Köttfärssås och spagetti (Spaghetti bolognese)

Köttfärssås och spagetti (Spaghetti bolognese)

Jag har aldrig varit bra på att göra köttfärssås. Trots otaliga försök som innehållit allt från vispgrädde och paprika till champinjoner och timjan har det aldrig blivit riktigt gott
Köttfärsgratäng med Vitkål

Köttfärsgratäng med Vitkål

Dagens kvällsmat blev denna goda gratäng. Jag blev riktigt överaskad hur god den faktiskt blev. ). Kommer absolut göra den igen
Thailändska fuskbiffar med stekt vildris

Thailändska fuskbiffar med stekt vildris

Thailändarna är bra på många saker men mest utmärkande för oss svenskar bör vara maten. Det går fyra thairestauranger per person i Malmö, på ett ungefär
ShitakeTOFU

ShitakeTOFU

Koka nudlar, stek tofu i lagom filé-size. Hacka shitakesvamp, bryn i stekpanna med lite olja, strö över grönsaksbuljong och vitt vin och låt det koka in, häll i några matskedar havregrädde och värm
Gulasch med spätzle

Gulasch med spätzle

Spätzle, sydtyskarnas svar på italienarnas pasta och och våran potatis. Även i Österrike och norditalien uppe i Dolomiterna har jag ätit dessa fantastiskt god nudlar eller vad man nu ska kalla dom, spätzler helt enkelt

Renskavskebab med hemmagjord kebabsås

Har du testat att göra hemmagjord kebab någon gång. Att göra “riktig” kebab är lite omständigt och kräver mycket tid och engagemang
Lammskav med champinjoner

Lammskav med champinjoner

En måltid som ofta fanns på middagsbordet när jag växte upp var renskav med champinjoner, crème fraiche och ris
I alla bemärkelser feta kycklingrullar

I alla bemärkelser feta kycklingrullar

Ibland vill man bara äta de enkla, vanliga smakerna. Låta matlagningen vara radarstyrd medans man småpratar med de andra personerna i köket
Medelhavsgratäng

Medelhavsgratäng

Lördagens Mellomiddag som jag bjöd Anette på. Fantastiskt god, och den var nästan ännu godare när vi åt resterna ute i solen dagen efter
Grönsakspaj à la Nettan

Grönsakspaj à la Nettan

Ugn 225°. Kör degen i matberedaren. Klä en pajform med degen och låt den stå kallt. ca 30 minuter i kylskåpet
Mangold sallad

Mangold sallad

Mangold tycker jag är gott och ger lite variation till ”vanlig” sallad. Lite ”matigare”. Nu kan det vara svårt att få tag på mangold men det går precis lika bra att använda Pak Choi istället
LCHF-hårdbröd eller kex

LCHF-hårdbröd eller kex

Fredag igen och en hel helg framför oss. Det är mycket vi vill hinna den här helgen, t. ex. gå på bio och se Jägarna 2, måla klart utomhus, byta ytterdörr, göra klart trädgården för hösten och vintern och bara ta det lugnt och samla energi inför nästa arbetsvecka
Min första mangoldpaj!

Min första mangoldpaj!

Brukar gärna göra mina pajskal lite grövre genom att tillsätta grahamsmjöl eller rågmjöl. Men hallå. Idag lyckades jag laga en ruskigt god paj med mangold och champinjoner