Rotfrukter

Rotfrukter

  • 6 Recept
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter beroende på storlek
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

1,2 kg rödbetor. 12 tsk salt. 14 dl ättiksprit, 12% eller 1 1/4 dl ättiksyra (24%). 16 dl socker. 112 dl vatten eller silat kokspad från rödbetorna
Kålrotmos och kokta rödbetor

Kålrotmos och kokta rödbetor

Våren håller på sig och trots att jag redan hunnit med årets första sparris (nä, den var inte svenskodlad) och krispiga rädisor, så lockar fortfarande den varma lena rotsaksmaten
Koka och skala rödbetor

Koka och skala rödbetor

Åh vilka underbara rotsaker det finns nu. Det har ni väl inte missat. Rödbetor är en storfavorit den här årstiden