Efterrätt

Efterrätt

Snabb rabarbercheesecake i glas

Snabb rabarbercheesecake i glas

Botten3 ägg 1,5 dl strösocker 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver
Jordgubbar i lime

Jordgubbar i lime

1 liter jordgubbar. 10,5 lime, ekologisk. 12 msk florsocker. 14 skedar vaniljglass, sorbet eller yoghurtglass med vaniljsmakSkölj, rensa och dela jordgubbar
Limemarinerade jordgubbar med råsocker

Limemarinerade jordgubbar med råsocker

1-2 l färska jordgubbar 1 limefrukt, pressad och riven Råsocker (efter smak) 1 dl Kesella vanilj 3 dl vaniljvisp 2-3 digestivekex, krossade citronmeliss för dekoration
Glass med rabarberswirl

Glass med rabarberswirl

250 g rabarber 1 dl hallon (kan uteslutas) 2,5 dl strösocker 1 tsk malen kardemumma, nymald 5 dl vispgrädde 397 g kondenserad mjölk sötad
Vit kladdkaka med hallon och brynt smör

Vit kladdkaka med hallon och brynt smör

Kladdkaka150 g smör 3 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 ägg 1 tsk vaniljsocker. Topping2 dl hallonsylt florsocker (att sikta över den färdiga kakan)
Mangodessert

Mangodessert

250 g mango. 13 st ägg. 13 msk potatismjöl. 10. 5 dl socker. 11 tsk rivet citronskal. 1250 g kesella. 1250 g mango frusen tärnad 3 st ägg 3 msk potatismjöl 0
Knäckig rödvinbärspaj

Knäckig rödvinbärspaj

Smuldeg. Blanda samman allt i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Fyllning. Sätt ugnen på 220 grader
Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Morotskladdkaka

Morotskladdkaka

2 morötter (medelstora). 1200 g smör. 12,5 dl strösocker. 11 tsk malen kanel. 10,5 tsk malen kardemumma. 12 krm malen ingefära