Nu är helgen här och det blir tid för lite bak och pyssel. Denna lördag blev det Skurna syltkakor med glasyr, det är nog de godaste småkakor jag vet, ja, näst efter mormors otroligt goda drömmar
Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat
Skär laxen i 4 bitar. Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Stek i torr panna några minuter och ställ sedan laxen i ugnen ca 10 min i 175 grader
Det går hett till i vårt kök just nu, är det inte heta kladdkakor så är det heta salsor. ) Och vi ska inte vara mildare idag, nej då för nu är det dags för en spicy färskkorv att göra entré
Jag har lyckats med konststycket, förklädet till trots, att å saffran på min vita t-shirt (det kommer inte att gå bort vet jag av erfarenhet), mina cakespops får inte plats i kylskåpet och står utanför i snön inlindad i ngn slags boll av gladpack, jag har druckit alldeles för mycket julmust (kan man svettas julmust) och funderar på om jag kanske skulle kunna få låna grannens kylskåp, bara ett tag
Ni som bor i Örebro, brukar ni handla på Robertssons charkuteri. Himla bra att kunna köpa kött med bra kvalitet och korv med hög kötthalt och utan konstiga tillsatser
När jag håller mina händer borta så kan dammsugare bli så här fina. Om man dessutom färgar marsipanen och doppar dammsugarna i vit choklad så får man en härlig påskig variant
Mina jäste inte så mycket men de var goda i alla fall. 2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 msk socker2 1/2 dl mjölk2 msk smält smör1 äggBananer smör till stekningKolakräm1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)Om du vill ha kolakrämen måste du koka den oöppnade burken i en stor kastrull
Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Det är nämligen så har jag märkt att när det har gått en tid och jag ser recept igen så har mina preferenser ofta ändrats så att jag helt plötsligt kan tänka mig att prova recept jag tidigare ratat och tvärtom