Drygt ett kilo sidfläsk. Jag hade ju den här dagen planerad. Jag skulle äta frukost på verandan, påta i trädgården under dagen och framåt kvällen skulle jag sitta och titta på grillen med en folköl i handen
Ove på Frölunda Lilla Saluhall och jag stod över en bit fänkåls-salisiccia och diskuterade vad vi skulle bjuda läsarna på denna underbara dag och valet föll på sidfläsk
Skär längsgående igenom svälen på sidfläsket med ca 1/2 cm mellanrum. 500 g - 1 kg rimmat sidfläsk. Lägg sidan med svålen uppåt på en ugnsform eller plåt och pensla med sirap så att det rinner ner i fårorna på svålen
Det här är sidfläsk som stekts i ugnen i en stor bit tills skinnet blivit hårt och knaprigt. 500g sidfläsk i bit med skinn. 500g sidfläsk i bit med skinn
800 g sidfläsk (inte rimmat). Blötlägg bönorna i vatten dagen innan. Skär bort svålen från fläsket. I en gryta där fläsket skall få plats senare, värmer man upp grönsaksbuljongen, när den börjar koka lägger man i fläskbiten, låt den småkoka i ca 1½ timme
Rätter med sidfläsk är alltid en hit här hemma. 700g färskt sidfläsk. Relaterade 700g färskt sidfläsk. Min kära Hustru brukar vanligtvis vara relativt modest i maten men vankas det fläsk äter hon som en skogshuggare
När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskost är bland det godaste man kan äta
“Buta no Kaku Ni” är ett populärt husmanskost. Det ser så fet men i själva verket vi kokar den och avlägsna olja så mycket som möjligt så det är inte så illa
Vad jag i efterhand skulle justerat i receptet är att istället för stekfläsk/tjocka skivor bacon använda hel bit rimmat sidfläsk som man själv skär i lagom tjocka skivor, ca 1 – 1,5 cm
Börja med att rimma sidfläsket ett par dagar innan ni tänker rulla er sylta. Rimmat sidfläskca 1½ kilo färskt sidfläsk½ dl salt½ tsk salpeter Blanda salt och salpeter och gnid in köttet med blandningen. / Anki och Håkan ca 1½ kilo färskt sidfläsk