Fluffigt, aromatiskt persiskt ris med smak av dill och bönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Gillar du champinjoner, ärtor eller någon annan grönsak kan du även blanda med det i riset. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). Vill du ha ett kryddigare ris kan du ha i chili, spiskummin, curry, 7 kryddor osv. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris)
Lägg i kokt ris och låt steka på svag värme i stekpannan i ca 5-6 minuter. 300 g kokt ris. 100 g thailändsk räkor skalade 100 g räkbullar 8-10 färska röda chili 1 skivad morot ½ skivad gullök 1 tsk hönsbuljong pulver 1 msk soja 1 msk socker 2 msk vatten 300 g kokt ris 2 msk olja
Koka riset. 7dl ris. Klipp baconen och stek den lite knaprig. Blanda till bearnaisesås och koka den. När allt är färdigt så tar bara och blandar ihopa allt till en röra