Jag har ett hjälpmedel som jag använder när jag gör piroger, nämligen en "easy-cook" en form som man skär ut degen med och som sedan hjälper till att "stänga" pirgogen
Piroger är ju väldigt gott och något jag gärna gör och lägger i frysen för att ha något snabbt att ta fram och man kommer hem trött en kväll och vill ha något snabbt i magen
Vik ihop de små pirogerna som en halvmåne. De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de
Räcker till 6 piroger1 rulle färdig smördeg1 liten gul lök2 vitlöksklyftorsmör till stekning2 msk vispgrädde2 nävar färsk spenat60 g chevré ostnågra skivor kallrökt laxuppvispat äggGör så här
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Om man har ont om tid inför en fest eller utflykt men vill bjuda eller ta med sig något gott så passar de här utmärkt
Vart sugen på att göra piroger sen jag och mannen gjorde det i vintras och nu blev det äntligen av. Jag fick ut 17 piroger på både deg och innanmäte så hur mycket ni får ut av receptet beror på hur stora/små ni gör pirogerna
Våra grönsaksfyllda piroger gräddades gyllene och spred en härlig doft i Skafferiet i söndags. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg och grädda dem sedan i ugnen på 200 grader i ca 13 min, eller tills de fått vacker färg
Japp. Du läser rätt. God Jul säger jag till alla mina fina bloggläsare och bloggvänner. ). Idag är det Juldag enligt den Ortodoxa Kyrkan, så i vårt hemland Ryssland firar man Jul idag
Fritera pirogerna ca. Börja i tid, det är lite pilligt, men attans så gott. Till degen behöver du. 300g mjöl1 ägg1 msk mjölk1 tsk salt1 1/4 dl vattenOch till fyllningen