piroger 21

piroger 21

  • 95 Recept
Mumsiga piroger

Mumsiga piroger

Jag har ett hjälpmedel som jag använder när jag gör piroger, nämligen en "easy-cook" en form som man skär ut degen med och som sedan hjälper till att "stänga" pirgogen
Karelska piroger

Karelska piroger

trodde jag, förrän jag sprang på en monter med Karelska piroger. Servera genast på pirogerna. 10 Karelska piroger
Pirog!

Pirog!

Det är nu du väljer vilken form du vill ha på pirogerna, ska de vara runda eller fyrkantiga, kanske öppna eller stängda
Köttfärs piroger

Köttfärs piroger

Köttfärsfyllda piroger Perfekt för utflykten eller mellis till kidsen. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper
Köttfärspiroger

Köttfärspiroger

Vik ihop de små pirogerna som en halvmåne. De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de
Smördegspiroger med lax och spenatfyllning

Smördegspiroger med lax och spenatfyllning

Räcker till 6 piroger1 rulle färdig smördeg1 liten gul lök2 vitlöksklyftorsmör till stekning2 msk vispgrädde2 nävar färsk spenat60 g chevré ostnågra skivor kallrökt laxuppvispat äggGör så här
Tacopiroger

Tacopiroger

Servera pirogerna med gräddfil och sallad. Sätt ugnen på 200°C. Stek färsen i oljan i en stekpanna några minuter
Köttfärsfyllda potatispiroger

Köttfärsfyllda potatispiroger

Servera pirogerna ljumma eller kalla, gärna med en sallad 75 g rumsvarmt smör. 75 g rumsvarmt smör3-4 medelstora kokta potatisar2 ¾ dl vetemjöl½ tsk salt1 tsk bakpulver250 g köttfärs1 potatis1 gul lök1 morot1 tsk salt1 krm svartpeppar1 msk tomatpuréägg till pensling1
Ryska piroger 2.

Ryska piroger 2.

Vi hade marknad i skolan och mina piroger tog slut ganska så fort *ler*Andra recept på ryska piroger hittar du HÄREtt tips
Ryska piroger med köttfärs

Ryska piroger med köttfärs

Mina allra första piroger. låt pirogerna svalna täckta av en handduk. Det går fint att baka pirogerna en dag i förväg och sedan värma dem lätt i ugnen
Piroger med kycklingfyllning

Piroger med kycklingfyllning

Pensla pirogerna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen
Köttfärspirog

Köttfärspirog

Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Om man har ont om tid inför en fest eller utflykt men vill bjuda eller ta med sig något gott så passar de här utmärkt
Fläskpiroger

Fläskpiroger

Vart sugen på att göra piroger sen jag och mannen gjorde det i vintras och nu blev det äntligen av. Jag fick ut 17 piroger på både deg och innanmäte så hur mycket ni får ut av receptet beror på hur stora/små ni gör pirogerna
Köttfärspiroger

Köttfärspiroger

Jag har fyllt på skafferiet, bakat köttfärspiroger och nu står en helt ny söt kreation i ugnen. Till ungefär 10 stycken piroger
Currydoftande grönsakspirog

Currydoftande grönsakspirog

Våra grönsaksfyllda piroger gräddades gyllene och spred en härlig doft i Skafferiet i söndags. Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg och grädda dem sedan i ugnen på 200 grader i ca 13 min, eller tills de fått vacker färg
God Rysk Jul och Rysk Pirog/Paj till Julmiddag :)

God Rysk Jul och Rysk Pirog/Paj till Julmiddag :)

Japp. Du läser rätt. God Jul säger jag till alla mina fina bloggläsare och bloggvänner. ). Idag är det Juldag enligt den Ortodoxa Kyrkan, så i vårt hemland Ryssland firar man Jul idag
Turkiska Piroger!

Turkiska Piroger!

 Fritera pirogerna ca. Börja i tid, det är lite pilligt, men attans så gott. Till degen behöver du. 300g mjöl1 ägg1 msk mjölk1 tsk salt1 1/4 dl vattenOch till fyllningen