Ostkaka med vispad grädde och hallonIdag åt vi ostkaka till lunch. Jag utgick från ostkakan jag gjort tidigare men la till mandelmjöl för att få en fastare konsistens och det blev väldigt bra
Längesedan jag åt den här ostkakan, men OMG vad god den är. . Originalreceptet kommer från Anna Halléns bok “LCHF husmanskost”, sedan har jag kryddat upp den lite
En riktigt god hemmagjord småländsk ostkaka och man vill inte äta någon annan köpeostkaka mera. Idag när jag skriver receptet här på bloggen så är det fössta tossdan i mass som vi säger i Småland och lite av våran landskapsdag och då är ju den småländska ostkakan en given landskapsrätt att fira med denna dag
Lat som jag är skulle jag aldrig få för mig att göra ostkaka med löpe och hela rasket. Skånsk Ostkaka1 burk ricottaost, 250 g3 ägg3 dl vispgrädde½ dl vetemjöl0,75 dl socker1 dl skållad, skalad sötmandel3 små fint rivda bittermandlarHacka mandeln ganska grovt
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
1. Blanda mjölk, grädde, socker, majsstärkelse och gröt. 2. Mixa den slät. 3. Tillsätt keso och ägg (Vispa äggen så att äggulorna krossas innan du häller ned den i smeten)
Kesokakan är jättegod och blir lite som en slags ostkaka. För er som inte tål gluten men som också vill ha en form av ostkaka med citronsmak så finns det ett recept här
Ostkaka är något som hör julbordet till, åtminstone här i Småland. Att göra egen ostkaka kan ju vara lite bökigt, men av en kollega fick jag receptet på denna "fuskostkaka" som gjorde det hela betydligt smidigare
På småländska kalas bjuds alltid på äkta hemlagad ostkaka. Har varit på en liten semestertripp hos släkten i södra småland och passade på att låta Ingegerd lära ut knepet på att laga hennes goda ostkaka