Lägg ner lagom många kroppkakor och när de flyter upp är de klara. Från kroppkakeverkstaden kom det ut 100 st små gula godingar, trodde aldrig det skulle ta slut
Mormor och morfar har ända sedan jag varit liten bjudit hela familjen på kroppkakor varje år. Som liten föredrog jag den alternativa (barnvänliga) rätten köttbullar, potatis och sås - men nu skulle jag inte få för mig att byta bort deras kroppkakor mot något annat
Skala ca ett kilo vinterpotatis, hacka i småbitar, koka dem. Mosa dem medan de är varma. Spar. Hacka upp 150-200 g rimmat fläsk i en centimetersbitar, hacka upp ett par gula lökar ungefär lika smått, stek upp lök och fläsk, krydda med en tsk grovmalen svartpeppar
För det första. vad sjutton är 'Pitepalt'. Finns det fler än en sorts palt. Kanhända - detta recept avviker i alla fall från 'traditionella' recept på 'pitepalt' genom att inte föreskriva att fläsket bakas in som fyllning i palten
Häll vatten i en stor kastrull och salta och koka upp, lägg med hjälp av en hålslev i 5-6 st kroppkakor åt gången och låt koka i 5-6 minuter, även om de flyter upp snabbare så ska de vara kvar i vattnet 5-6 minuter och vänd dom då gärna några gånger
Mormors kroppkakor var det bästa jag visste. Och jag minns fortfarande det trauma som utspelades i hennes kök på kökssoffan, när hon hade lovat mig kroppkakor till middag och vi fick något helt annat
Lägg i kroppkakorna. Man kan även dela kroppkakorna och steka dem i smör. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
Servera kroppkakorna med kallt eller smält smör samt rårörda lingon. Lägg i några kroppkakor åt gången och koka dem i ca 10 minuter, eller tills de flyter upp och i ytterligare 5 minuter