Jag bestämde mig för att prova Kardemummarutor som innehåller kärnvetemjöl med fullkorn. Kardemummarutorca 20 st150 g smör3 dl strösocker4 ägg2 dl gräddfil1 1/2 tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk nystött kardemumma3 dl kärnvetemjöl med fullkornFlorsocker att pudra över kakornaSätt ugnen på 175°
Tillsätt ägget och kardemumman. 2 tsk kardemumma. Rör socker och matfett poröst. Blanda ner mjölet. Rulla ut degen till små längder, ca 5 cm i diameter
Jag älskar kardemumma. I mitt skafferi brukar jag ha både hel kardemumma och kardemummakärnor. Jag använder hel kardemumman och malar den så har jag malen kardemumma
Jag är inne i nån kardemummaperiod just nu. Såklart används hel kardemumma som mortlas - då får man en helt annan och god smak än om man kör på färdigmalen
Här är ett recept på en kardemummakaka som är god. Jag köper hela kardemummakärnor och stöter själv, jag gillar när det blir lite större bitar man kan tugga på
I mitt bakmaraton förra veckan gjorde jag Kardemummadrömmar som blev som en dröm. Drömmar är ju goda även med lime, med cornflakes eller bara som de är men med lite stött kardemumma var det extra smarrigt