Forma relativt små köttbullar med lätt fuktade händer (blöt inte händerna helt då glider smeten omkring), ca 35-40 st för. normalstorlek eller närmare 60 om du gör små fina "delikatessköttbullar". Om du gör väldigt många köttbullar och inte hinner låta allt eftersteka, sätt in en form med det stekta i ugnen på 150 C i ca 10 min så är det garanterat genomstekt
På bordet här hemma ikväll blev det köttbullar fast i ny tappning. Köttbullar i röd thaicurry. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och tillsätt bambuskott, basilika och suger snaps
Forma färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna, några i taget, runt om i en stekpanna med het olivolja, 3–4 minuter. Tillsätt passerade tomater och låt köttbullarna sjuda i 5 minuter
Köttbullar funkar i alla lägen. På senaste tiden har de såsigare, lite större köttbullarna (frikadellerna) tagit över köttbulletillverkningen hemma hos mig
Blanda färs, lök, rödbetor, potatismjöl, ägg, salt och peppar och rulla köttbullar av smeten. Ta upp köttbullarna ur stekpannan och häll i vatten, grädde och fond
Forma med oljade händer till små avlånga köttbullar. Lägg köttbullarna överst. Stek köttbullarna i en medelvarm stekpanna med olivolja, ca 4 minuter runt om