Det här är första gången jag provar att göra egen ost. Jag tänkte försöka göra en ost som ska bli halvhård och den kommer att ta ungefär en månad att bli färdig
Här följer recept på traditionell färskost som jag gör på filmjölk och gräddfil. i nästa recept finner ni recept på den turkiska varianten av färskost som jag gör på vasslen som blir över från hårdosten
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
På begäran sticker jag ut hakan en aning i och med att jag säger att jag har receptet på Hemost. Det är ju som så att alla som gör egen ost har sina egna proportioner
Nämligen baconinlindad fläskfilé, fylld med färskost. Fyll i med färskost och dragon och salta och peppra (tänk på att inte salta förmycket eftersom baconet är salt i sig)
Blanda i färskosten, använd gärna pulsfunktionen på en mixer. 3dl Gröna oliver med pimento2st Vitlöksklyftor2msk Olivolja1msk Balsamicovinäger150 Färskost, (jag använde Philadelfia light)2krm, TabascoSalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra. 150 Färskost
Älskar äggost och brukar normalt äta det två gånger om året, 1 gång i september när det är Lantbruksdagar på Liseberg och 1 gång till jul,om jag äter julbord på en restaurang och det finns där
För flera år sedan var jag o min man på ett bröllop där det serverades äggost. Hade aldrig provat detta innan så det var väldigt spännande och framförallt väldigt gott
Naturligtvis kan du smaksätta osten med dina favoritörter 400 g färskost. Blanda samman allt väl. Servera till ett gott bröd, till grillat, på buffebordet