Skala och skär morötterna i cm-stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Repa dragonkvistarna. Spara bladen och lägg i stjälkarna i en liten kastrull
Blanda senap, socker, salt, vitpeppar, vinäger och dill i en skål. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under omrörning, gärna med elvisp, till en tjock krämig sås
Blanda senap (det går även bra med 4 msk vanlig senap), socker och vitvinsvinäger. Rör om. Tillsätt 2 dl matolja i fin stråle under kraftig omrörelse, hellst med elvisp, OBS
På 1 dl olja blir det ca. 2 dl färdig sås. Blanda senap, socker och äggula rör om detta ordentligt. Tillsätt oljan mycket långsamt och under kraftig vispning ( gärna med elvisp )
Om jag visste det var så här enkelt att göra egen gravlaxsås hade jag gjort det för 20 år sedan. ). Såå god, ni måste göra egen till julbordet och gravade laxen
Blanda senap, sirap, farinsocker, vinäger, salt och vitpeppar i en skål eller matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en stråle under kraftig vispning
Hittade detta recept på gravlaxsås i konsumbladet och det blev klart godkänt på julbordet. Lättgjord gravlaxsås1 sats3 msk senap1 msk strösocker1 krm salt½ krm vitpeppar1 dl majonnäs1 dl dill, hackad, färsk eller fryst1-2 tsk vinägerGör så härMät upp allt utom vinäger i en skål
Det blev en varmrökt Öring ikväll och en variant på den klassiska gravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar
Blanda fil, färskost, majonnäs och gravlaxsås. Ställ i kylen att mogna medan ni gör resten. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med en tesked
Har ni testat att grava lax på egen hand. Det har inte vi. Nope, det är så sant som det är sagt, däremot har vi sagt otaliga gånger att vi ska prova på det någon gång, men det är ju det där med att få tummen loss
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak