Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4479 700 g benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du 50 minuter Skär köttet i 3 cm stora tärningar
Frys köttet i sin förpackning i minst 12 timmar. Sätt ugnen på 75°C. Ta köttet ur förpackningen och lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under
Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del
Nu har fredagslugnet börjat infinna sig i vårt hem. Underbar känsla. Vi åt en tidig tacomiddag så jag har även hunnit ta en kopp te efter maten trots att klockan inte ens är sju
Putsa eventuellt köttet. Skär sedan köttet längs med fibrerna i två bitar. Sätt en stektermometer i ena biten från kortsidan - termometerns spets skall vara mitt i köttet
Lägg köttet på ett fat och gnid in det med kryddor. Stick in en köttermometer. Sätt in fatet i den uppvärmda ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 60 grader
Löjligt enkelt. Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Hej hopp, i dag firar vi Mårtenssons må ni tro. Det är nämligen hela tio (. ) år sedan vi stod framför Svedalas kommundirektör i ett undangömt rum på Sturups flygplats, så nervösa så att vi knappast visste vad vi hette, och lovade att ta varandra
Sportlov brukar innebära mera matlagning, alltså flera portioner. Det ska räcka både till kvällsmat och till lunch dagen därpå till hemmavarande ungdomar
Blanda ihop smöret med pressad vitlök. Krydda och ställ in i kylen till servering. Gratinera potatisgratängen enligt anvisningarna på förpackningen i portionsformar
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
Bryn köttet på hög värme i en stekpanna med smör. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer där köttet är som tjockast