Mousse 21

Mousse 21

Pepparkakskryddad vit chokladmousse

Pepparkakskryddad vit chokladmousse

Moussen kan göras dagen innan. Smält chokladen med kryddorna över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna, rör sedan i ägget
Lätt citronmousse

Lätt citronmousse

Vispa äggvitan riktigt hårt och vänd försiktigt ner den i moussen. Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten
Chokladmousse

Chokladmousse

Häll i chokladen i grädden och vispa ihop, smaksätt sedan choklad moussen med vad du önskar och vispa ytligare lite så allt blandas ordentligt
Mintchokladmousse med stekta päron & mynta

Mintchokladmousse med stekta päron & mynta

Här kommer receptet på mintchokladmoussen med stekt päron som vi hade på Olivers ettårskalas. Det är ett lätt och frisk mousse tack vare mintsmaken
Vit Tobleronemousse

Vit Tobleronemousse

Denna mousse är barnsligt enkel så någon bildserie behövs inte här. Vänd ner i choklad & äggblandningen, försiktigt för vi vill ha luft kvar i moussen
Chokladpudding - favorit i repris

Chokladpudding - favorit i repris

Det gäller att komma ihåg att det är skillnad på chokladpudding och chokladmousse. Chokladsmaken i pudding är inte alls lika framstående och inte lika krämig och gräddig smak som en mousse
Tobleronemousse med Tobleronesnittar

Tobleronemousse med Tobleronesnittar

Moussen är snabblagad men behöver några timmar att stelna. Moussen. Dekorera moussen med spritsad grädde, vackert strössel och jordgubbar
Saffransmousse med vit choklad

Saffransmousse med vit choklad

Häll upp moussen i glas och låt stå i kylen minst en timme. Skala och skär apelsinen i små bitar, grovhacka nötterna och chokladen och toppa moussen med det
Chokladmousse med hallon

Chokladmousse med hallon

Vårat fredagsmys bestod av chokladmousse med hallon. Chokladmousse är riktigt gott men också väldigt mastigt
Moccamousse  med kanderad mandel

Moccamousse med kanderad mandel

Ös upp moussen i kupade glas med en sked. Strö över moussen och garnera med mynta. Låt moussen stelna i kylen 2–3 timmar
Chokladmousse med lingon och gin

Chokladmousse med lingon och gin

Häll upp moussen i små portionsformar och ställ dem kallt i kylen, minst 2 timmar. Blanda mixade lingon och gelésocker Multi i en kastrull
Citronmousse

Citronmousse

Fördela moussen i 8 portionsglas och låt stå kallt, 3 timmar. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Chokladmousse med daim

Chokladmousse med daim

Chokladmousse kan frysas och serveras som chokladparfait. Bryt chokladen i småbitar och smält den över vattenbad
Björnbärsmousse

Björnbärsmousse

Mosa bären till en jämn smet med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt alla ingredienser förutom grädden och äggen
Hallonmousse

Hallonmousse

En lätt gjord och god hallonmousse som du kan servera både som dessert eller använda i tårtfyllningar
Vit chokladmousse med saffran

Vit chokladmousse med saffran

Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTill nyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vi hittat receptet till i tidningen Hus och Hem
Chokladmousse

Chokladmousse

Fördela moussen i portionsglas och låt stå kallt i 1 timme före servering. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något
Hälsosam chokladmousse

Hälsosam chokladmousse

Mellanmålet idag blev en favorit, nämligen en chokladmousse. Till en mousse behöver du. Lägg upp moussen i ett glas och toppa med den andra bananhalvan
Mjölkchokladmousse

Mjölkchokladmousse

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden ganska hård. Hacka chokladen och låt smälta i vattenbad
Avokado- och chokladmousse

Avokado- och chokladmousse

Vispa någon minut med elvisp tills konsistensen blir som mousse. Förvara i kyl om moussen inte äts på direkten
Päron med chokladmousse

Päron med chokladmousse

Klicka moussen på päronen och låt stå kallt i 1 timme före servering. Skala päronen och skär i sockerbitstora bitar
Rabarbermousse

Rabarbermousse

Fördela moussen i portionsglas och ställ dem kallt några timmar. Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 1 ½ cm stora bitar
Chokladmousse med apelsinsmak

Chokladmousse med apelsinsmak

Vispa resten av grädden luftig, blir den för tjock grynar sig moussen. Hacka chokladen och lägg i en bunke
Drömgod chokladmousse

Drömgod chokladmousse

Tryck ner en chokladplatta i varje mousse och lägg en skinnfri apelsinklyfta bakom. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål som tål värme