Marängsnittar. En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostade mandlar/mandelspån. Dessa snittar är ljuvliga och går alltid hem på fikabordet
Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen och lägg äggvitorna i en stor och gulorna i en liten skål. Gör marängen först, så slipper du diska visparna emellan
Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt smör, gräddmjölk och vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en väl smord långpanna 30x40 cm (eller på ett bakplåtspapper)
Det finns 2 tårtor som sambon tokgillar den ena är Budapestrulle och den andra är just denna tårta, Herrgårdstårta eller Glömmingetårta, Herrgårdstårta, Marängtårta, Margaretatårta och Brittatårta som den också kallas för
Sätt ugnen på 150 grader, lägg ett smort bakplåtspapper i en vanlig långpanna. Börja med botten. rör smör och socker poröst, blanda ner en äggula i taget och tillsätt sedan mjöl , mjölk och bakpulver
Vill du oxå ha randiga maränger. De första marängerna kommer att vara vita , så om du vill kan du trycka ut lite av smeten från spritsen tills du ser att färgen kommer
Det blev lite cupcakes till lördagsmys. Denna gången blev det kladdkake muffins med Italiensk maräng. Vissa färgade jag in med lite rosa nyans och dem andra brände jag av med brännare
Grädda marängerna i steget under mitten i ca 45 min. Sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitorna, vitvinsvinäger med 1 dl strösocker till riktigt hårt skum
Dessa fantastiska maränger är verkligen goda. Vill inte ha för stora maränger då det är söta. Gjorde Crème Brulee igår (recept kommer när jag bränt av dem)
Fick ett infall att jag skulle göra maränger och spritsa dom så att de ser ut som rosor. ) Vill ni ha tips på hur man gör finns det en bra beskrivning härReceptet på maränger kommer här