Paj

Paj

  • 9 Recept
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg

Paj med kassler

Lägg den i pajskalet. Tärna tomatköttet och lägg i pajformen. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter

Paj med purjolök och skinka

Pajdeg. Smörj en pajform, 22 cm i diameter eller använd en avlång form, tryck ut degen i formen. Blanda olja, sesamfrö och mjöl, gärna i matberedare

Västerbottenostpaj

Tryck ut i en pajform, 23 cm i diameter. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en deg. Nagga och ställ kallt i 30 minuter

Ostpaj med dillkryddade räkor

Pajdeg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Lägg i smulad fetaost och riven ost i pajskalet. Servera pajen med dillkryddade räkor och en sallad

Potatispaj med kräftstjärtar

Pajdeg. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll i pajformen

Räkpajer

Pajdeg. Blanda räkor, avokado, sweet chilisås och citronsaft och fördela över pajerna. Tryck ut degen i 4 portionspajformar med löstagbar kant. Fördela i pajskalen och grädda mitt i ugnen, ca 18 minuter

Kycklingpaj med fetaost

Pajdeg. Rulla ut smördegen och lägg den i en pajform. Blanda kyckling och grillkrydda och lägg i pajskalet tillsammans med tomater och fetaost

Brysselkålspaj med getost

Pajdeg. Fördela brysselkål och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet