Sylta, Safta, Lägg In

Sylta, Safta, Lägg In

  • 26 Recept
Sockerfri Bostongurka

Sockerfri Bostongurka

1  1 dl Sötning.   750 g Gurka. 1  130 g Gul lök. 1  150 g Paprika. 1  0,50 krm Natriumbensoat. 1  1 tsk Arrowrot
Clementin och morotsmarmelad

Clementin och morotsmarmelad

Lägg allt i en gryta tillsammans med muscovadorörsocker och syltsocker. Skala clementinerna. Låt koka i 5-10 minuter. 1 1/2 dl finrivna morötter. 5 clementiner
Äppelmos

Äppelmos

Lägg i en stor kastrull eller två mindre tillsammans med lite vatten. Rör någon minut tills det kokat upp och sockret löst sig
Bakat äppelmos

Bakat äppelmos

Läggin äpplena på plåt och baka tills de spricker, cirka 30–40 minuter. 1. Kärna ur äpplena. 2. Värm upp ugnen till 150 grader
Plommon Marmelad

Plommon Marmelad

Eller varför inte en rejäl klick till vaniljglassen. Mixa blandningen slät med en stavmixer. Koka blandningen i ca 5 minuter, eller tills frukten mjuknar
Tips för att torka mat i ugn!

Tips för att torka mat i ugn!

Som ni har läst i våra tidigare inlägg så har vi varit och vandrat på Högakustenleden. Det du ska äta till kvällsmat lägger du i blöt på morgonen
Koka bönor – så här var det enkelt:

Koka bönor – så här var det enkelt:

Kan frysas in i mindre portioner eller läggas i vatten med salt i en tätsluten burk eller blanda ihop med vinäger o olja
Äpplechutney med sting

Äpplechutney med sting

Skär dem i mindre bitar. Kärna ur och finhackachilin. Blanda alla ingr. 1 dl äppelcidervinäger. 2 dl farinsocker eller sötströ. 2 tsk färsk riven ingefära). Sjud 10 minuter tills äpplena mjuknar. Tillsätt sockret och sjud ca 30 minuter utan locks tills det är en ganska fast massa. 1 dl äppelcidervinäger. 2 dl farinsocker eller sötströ. 2 tsk färsk riven ingefära)
Plommonchutney med extra allt!

Plommonchutney med extra allt!

Var det någonting jag lärde mig av min eftermiddagsdejt med Tareq Taylor (skrev om den här), så var det att inte fega
Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Om bären inte fått någon frostnatt på trädet går det bra att lägga dem i frysen över natten. Lägg på lock och koka upp på medelvärme
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Passa på att läggain nu när det finns så mycket fin Västeråsgurka i affärerna. Har lagt in ättiksgurka och saltgurka – mmmm
Äppelmos och äppelsaft

Äppelmos och äppelsaft

Nu tar du det mos som är kvar i saftsilen och lägger över i en kastrull. Förra helgen gjorde jag på nytt en stor laddning äppelsaft, men den här gången tog jag bort kärnhuset först så jag kunde göra mos med
Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Häll upp allt i en silställning, eller i ett durkslag som fodrats med en tunnsliten, slängfärdig kökshandduk
Havtornschutney

Havtornschutney

Kanske skulle den varit lite sötare, så jag har tillsatt lite farinsocker i receptetKanske är det någon mer än jag som odlar havtorn
CURD PÅ HAVTORN

CURD PÅ HAVTORN

Sjud saft, florsocker och ägg under omrörning tills det tjocknar. Låt det inte koka. Till årets påskbrunch hade jag bakat briocher och till dem bjöd jag på brieost och en jätte god sötsyrlig curd på havtorn