Lägg allt i en gryta tillsammans med muscovadorörsocker och syltsocker. Skala clementinerna. Låt koka i 5-10 minuter. 1 1/2 dl finrivna morötter. 5 clementiner
Eller varför inte en rejäl klick till vaniljglassen. Mixa blandningen slät med en stavmixer. Koka blandningen i ca 5 minuter, eller tills frukten mjuknar
Skär dem i mindre bitar. Kärna ur och finhackachilin. Blanda alla ingr. 1 dl äppelcidervinäger. 2 dl farinsocker eller sötströ. 2 tsk färsk riven ingefära). Sjud 10 minuter tills äpplena mjuknar. Tillsätt sockret och sjud ca 30 minuter utan locks tills det är en ganska fast massa. 1 dl äppelcidervinäger. 2 dl farinsocker eller sötströ. 2 tsk färsk riven ingefära)
Nu tar du det mos som är kvar i saftsilen och lägger över i en kastrull. Förra helgen gjorde jag på nytt en stor laddning äppelsaft, men den här gången tog jag bort kärnhuset först så jag kunde göra mos med
Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Min man hade fått lust att göra chutney på gröna tomater
Sjud saft, florsocker och ägg under omrörning tills det tjocknar. Låt det inte koka. Till årets påskbrunch hade jag bakat briocher och till dem bjöd jag på brieost och en jätte god sötsyrlig curd på havtorn