tillbehör

tillbehör

  • 25 Recept
Hummus

Hummus

Hummus är riktigt gott och ännu godare om du gör den själv. Mamma gjorde denna till oss alltid och nu delar jag med denna till er

Maskrossirap

Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Sötpotatis Pommes med Tryffelmajo

Sötpotatis Pommes med Tryffelmajo

Detta är ett riktigt gott tillbehör till många BBQrätter. Det funkar utmärkt, till burgare, pulled pork eller en riktigt bra köttbit
Klassisk pizzasallad

Klassisk pizzasallad

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Hemgjord köttbuljong

Hemgjord köttbuljong

Om man köper kött direkt från bonden så kan man ofta få med köttben som man kan koka egen köttbuljong på
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Hösttider, inläggningstider. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Remouladsås

Remouladsås

En variant av den klassiska remouladsåsen, fast lite fräschare med creme fraiche i. Passar utmärkt till de flesta fiskrätter
Yam bullar

Yam bullar

Yam bullar. 3 april 2016, 09. 50. Är vegetarisk/ vegan. 500-700 Yam. Man kan köpa dem i asiatisk affär. Ca 0,5 dl ris mjöl
Stuvade morötter

Stuvade morötter

Skala och skär morötterna i bitar. Koka morötterna mjuka. Smält matfettet på svag värme i en gryta. Tillsätt mjölet

Hemgjord ketchup

Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
Hemgjord ketchup

Hemgjord ketchup

När jag nu har så oerhört mycket tomater i år så skållar jag de de fula tomaterna (efter att ha skurit bort det fula på dem som inte sitter i skalet)
Snabbsaltad Västeråsgurka

Snabbsaltad Västeråsgurka

Borsta gurkorna och pricka dem med en grov nål. Varva gurka, dillkronor, körsbärsblad och vinbärsblad i en kruka
Snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Och så slog det mig att det är ju ingen idé att safta och sylta och konservera sommarens frukter och grönskande grönheter för jag kommer ju inte vara här i höst när det är dags att avspisa dem
Picklade rotsaker och äpplen

Picklade rotsaker och äpplen

Koka upp ättika, socker, vatten, salt, kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad. Dra från värmen och låt svalna
Syrade gurkor

Syrade gurkor

gurka, gurkor, inlagd, inlagda, syrad, syrade, polskt, tillbehör Ingredienser. Ingredienser3 kg gurkorMassor med dill1 hel vitlökCa 2 msk svarta eller gula senapsfrön3dl grovt salt utan jod1 bit pepparrot 4,5dl vattenGör så här

Äppelchutney

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skala och hacka löken. Fräs äpple och lök i en gryta med olja utan att det får färg
Marinerade Soltorkade Tomater

Marinerade Soltorkade Tomater

Ingredienser. 120 g Soltorkade Tomater. 2 dl kokande Vatten. 1,5 dl Olivolja. 2 Vitlöksklyftor, finhackade. 1 tsk Timjan, hackat
Tomaternas tid är nu - orange tomatketchup

Tomaternas tid är nu - orange tomatketchup

Ja nu äter vi verkligen tomat varje dag och vi har massor vilket ju är härligt. Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna
Chutney

Chutney

Idag har solen strålat varm hela dagen. Underbart är det och även om jag jobbar så kan jag njuta av solens värme både på förmiddags- och eftermiddagsfikat samt på lunchen då vi på jobbet kan sitta ute och fika/äta lunch
Krusbärs- och hallonsylt

Krusbärs- och hallonsylt

En krusbärsbuske har vi i trädgården. Det brukar bli sylt av alla bär, blandat med rabarber eller hallon
Gammaldags saltgurka

Gammaldags saltgurka

Mormors saltgurka. Till 50 västeråsgurkor beräknas. 6 l. vatten. 3-6 dl grovsalt. 6 dl strösocker. 6 dl ättikssprit
Picklad rabarber

Picklad rabarber

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana