Sås

Sås

  • 6 Recept
Champagnesås

Champagnesås

Värm såsen försiktigt, nu ska den inte kokar mer. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och tillsätt till såsen, och koka sakta, ca 3 minuter
Snabb aioli

Snabb aioli

Ingredienser Portioner. Ca 2 1/2 dl 1 liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt 1 ägg 2 dl rapsolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Balsamicosås

Balsamicosås

Ingredienser Portioner. 2 dl 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 3 msk strösocker 5 msk balsamvinäger 3 dl rött vin 1/2 dl kalvfond 1 dl vatten 2 tsk maizena majsstärkelse 2 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Två busenkla såser till grillat

Två busenkla såser till grillat

1Röd krämig ajvarsås1 klyfta vitlök, riven 150 g ajvar relish 2 dl majonnäs 1 msk champagnevinäger (eller rödvinsvinäger) salt
Choronsås

Choronsås

När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till reduktionen