smått o gott

smått o gott

  • 23 Recept
Sockriga snäckor med vaniljkräm

Sockriga snäckor med vaniljkräm

Häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av sockret, smöret i bitar, ägg, salt och mjöl
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan
Äppelrutor

Äppelrutor

Vi har inte något äppelträd själva, men har haft turen att få äpplen av släkt och vänner. I år när det har varit ett riktigt äppelår har jag också förstått att många har varit snälla och delat med sig av sina äpplen
Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

Fräs den glansig i oljan i en gryta. Strimla kycklingfiléerna (diska skärbräda och redskap ordentligt efteråt) och låt fräsa med några minuter
Susannes mammas röding

Susannes mammas röding

Salta och peppra fisken, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen tills fisken nästan är klar, tiden kommerbero på hur stor fisken och ugnen är så man behöver hålla koll
Biffwok med sesam

Biffwok med sesam

Ta upp köttet, rör ner woksåsenoch ställ detta åt sidan. Tillsätt till sist nudlarna och blanda runt. 11 purjolök. 1150 g sockerärter. 11 morot. 1Woksås. 14 msk rapsolja. 12 msk soja. 12 vitlöksklyftor. 11 msk tomatpuré. 11 msk honung. 1svartpepparBlanda samman ingredienserna till wok­såsen. 1Koka nudlarna enligt instruktioner på förpackningen. 1Strimla köttet och grönsakerna fint. 1Hetta upp en stekpanna ochrosta sesamfröna. 1Fräs grönsakerna snabbt och blanda sedan ner köttet och sesamfröna
Klassisk morotskaka – enkelt recept

Klassisk morotskaka – enkelt recept

Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Vispa ägg ochströsocker vitt ochporöst. Tillsätt oljanoch vispa samman
Blomkålssoppa

Blomkålssoppa

Dela blomkålen i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Häll av och spara buljongen. Mixa blomkålen till en slät puré