Om såsen skär sig. Kyl snabbt ner såsen (för att stoppa ”skärningsprocessen”) genom att tillsätta lite kallt vatten (så lite som möjligt, vi vill inte ha vattnig sås) eller en isbit
En hemlagad hamburgerdressing är väldigt lätt att göra och så mycket godare än en köpt. Ingredienser. 2 dl majonäs (jag tycker det är godare med en"vitare"variant)2 msk ketchup2 msk bostongurka½ tsk grovmalen svartpeppar½ tsk saltRör ihop i en skål och servera
Recept. LottaAnna. tors, 2013-08-08 10. 58. 15min. (0). Blanda äggulor, citronsaft och dijonsenap i en skål. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar
En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt. Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull
)och rör försiktigt ihop såsen, smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Häll alla ingredienserna i en skål (jag brukar alltid börja med den mindre mängden i ett recept, det är lättare att öka på än att dra ifrån
Häromdagen lärde min mamma mig att göra egen majonäs. Jag hade fått för mig att det var så väldigt svårt och säkert skulle skära sig om jag försökte, men så var det inte alls
Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Och det är inte speciellt svårt att göra heller. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god